4 C
Brønnøysund
lørdag, oktober 16, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNæringslivKomplett med strandbar og glamping på Torghatten

Komplett med strandbar og glamping på Torghatten

-

Torghatten Camping i Brønnøy har nyhetene strandbar og kioskvogn og fra i natt; glamping.
– Jeg trodde jeg skulle få overnatte der selv i natt, men de fire nye overnattingsplassene ble leid ut med en gang, sier daglig leder Kamilla Pettersen Hatten.

Glamping:: Fire uteleieenheter er på plass, og åtte er planlagt. Foto: Torghatten Camping.

Så mange biler ruller inn og ut av området ved Torghatten Camping og Strandrestaurant, at vi lurer på om det har vært rekordmange besøkende tidlig i juli sommeren 2021.
– Ja, vi tror vi allerede kan si at det blir rekordmange i år. Alt er booket, alle de 250 nummererte plassene for bobiler, leilighetene, hyttene og altså, det helt, helt nye; glampingen, sier hun.

 

Vi går gjennom en folkemyldrende campingplass til de fineste utkikksplassene. Der har det kommet opp fire enheter med panoramautsikt mot havet.
– Dette er glamorøs camping, altså glamping, sier hun og viser delikate senger omgitt av myke lys og mulighet for å åpne en teltduk ut mot havet. For selv om snekkere har vært i sving, er overnattingsenhetene for to å definere som teltplasser.
– Dette er noe jeg har ønsket meg i mange år! Vi fikk råd til dette på grunn av overskuddet i fjor. Målet er å få opp tolv slike overnattingssteder, sier den daglige lederen, som altså tenkte å teste sovetilbudet.
– Men det gikk ikke. Det sto klare folk for å leie her. Vi har stor pågang, sier hun.

Like før det braker løs med filetering av fisk: Fra venstre Monika Nikolova, som er nyansatt og daglig leder Kamilla Pettersen Hatten.

Og går tilbake til kjøkkenet sammen med ny fast ansatt Monika Nikolova, som tydelig er veldig glad for å jobbe i restauranten.
– Det er full fart og veldig artig, for vi har det fullt her hver kveld, sier Nikolova.
– Ja, vi kjører åtteretters meny, og de fleste tar den. Enkelte vil ha noe enkelt, og da tusler de opp til den nye kioskvogna like ved oppgangen til Torghatten. Der har vi nå kaffe, is, snacks og pølse med brød. Det går unna der også, supplerer Pettersen Hatten.
De to er klare for å filetere fisk.
– Det spises opp hele tiden, så det er bare å sette i gang igjen, ler hun.

En ny kiosk og et nytt miljø er på plass ved parkeringsplassen til Torghatten. – Mange av gjestene våre er glade for å kunne kjøpe noe enkelt, som pølse med brød i sommervarmen, sier daglig leder Kamilla Pettersen Hatten.

I strandbaren har vi gjort flere forsøk på å finne det folketomt, for å få en prat med de som jobber der, og til slutt lykkes vi samtidig som en lokal forbipasserende kommenterer at stedet har blitt komplett med den nye strandbaren. Og inne finner vi både resepsjon og utsalg av is, snacks og alkohol i ulike former.
– Mange tar en stopp her ja, og vi får bra respons både fra lokalbefolkning og tilreisende gjester om at dette var etterlengtet, sier Tuva Nybakken og Filippa Engberg, før nok en kunde skal få hele oppmerksomheten.
I kioskvogna er tempoet også høyt.
– Frem til nå har vi hatt opp mot 150 handlende om dagen, men nå starter fellesferien, så vi tror antallet vil øke, sier Daniel Wiberg.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534
Lånte foto: Torghatten Camping – (er merket)