Lokalmatbutikken

0
429
Mat som smaker av det beste. Vi er på Lokalmatbutikken og kjøper elgburger.

 

  Vi er lunsjsultne og er midt i Storgata i Brønnøysund.
– Her inne har de elgburger. Jeg går for den, sier min lunsjpartner Randi Brundtland Hansen.

Vi bestiller og benker oss ved et vindusbord på Lokalmatbutikken og har utsikt til de som haster forbi for å rekke det som rekkes må i lunsjen. Stress er det ikke inne i butikken. Med smil og ro blir vi tatt i mot på beste måte, og får bestilt litt mer enn planen var.
– Hva? Hjemmelagede kaker? Jeg må teste, sier jeg, og velger ut, ikke overraskende, et par med mer eller mindre innhold av sjokolade.
– Og jeg måtte kjøpe et par sjokoladebiter. Se her. Aprikossjokolade, sier jeg, og tar en grådig slurk av kaffen og må smile av  biten søtt.

Vi fant godt utvalg av lunsjretter, med ulike sorter pai, elgburger, og mitt valg; klippfiskburger.
– Det har jeg aldri prøvd før. Jeg er spent, sier jeg, og får retten servert med hjemmelaget speltbrød og en chillisaus som ser delikat ut.
– Oioi, sier jeg. Dette må være den beste burgeren av fisk jeg har smakt. Hint av urter, god salat, en nydelig kombo, sier jeg, og kikker nysgjerrig på elgburgeren som står på andre siden av bordet.
– Dette gleder jeg meg til, sier min lunsjpartner, som raskt erklærer:
– Denne er kjempegod. Det er gjennomført smak av elg, skog, kan det være einerbær i denne, undrer hun, og legger til at chillidressingen fungerer aldeles nydelig, også til elg.

Jeg koser meg med klippfiskvarianten av en burger som inneholder syrlig løk som gir det ekstra løftet som kjennetegner hjemmelaget mat, og vi spør betjeningen om alt er hjemmelaget.
– Jo, her lager vi burgerne, brødet og tilbehøret selv, bekreftes det, og vi kan avslutte del en av en lunsj som er sjeldent god.
– Det smaker… ja. Ordentlig, sier jeg, litt tom for ord, men full av opplevelse.

Kakene ser fristende ut. En med sjokolade og skogsbær, og en annen med blåbærgele og pasjonsfruktmousse.
– Oioio, gjentar jeg.
– Jeg prøver denne, sier Brundtland Hansen og smaker på kaka med pasjonsfrukt.
– Selv utseendet på kaka gir et spenningsmoment, for det vises ikke at vi får lag på lag med gode saker når vi deler den opp. Kjempespennende, god smak og et helt riktig stykke til kaffen, sier hun.
Jeg smaker begge kakene, og vet at dette ikke er siste lunsjtreff med klippfiskburger og sjokoladedessert.
– Velkommen tilbake, lyder det når vi går mette og glade ut i Storgata.

Tekst og foto: Hege Sæthre Lind og Randi Brundtland Hansen

Burger av klippfisk? Jo, det fungerer! Vi er på Lokalmatbutikken i Brønnøysund og tester mat. Under skogsbærkake.