Den kinesiske restauranten Man Han AS dukket opp i Storgata i Brønnøysund etter en tids fravær av denne typen spisested i byen.
– Hm, denne buffeten så da riktig bra ut, sier fotograf Lars Reidar Persson.
For i helgene får du kun servert buffet på Man Han, og vi finner pekingsuppe og fire typisk kinesiske middagsretter.
– Det er faktisk sushi, vårruller og fritert fisk her også. Det er kanskje flisespikkeri, men dette er vel japansk og thailandsk mat, spør Persson, og henter et fat med ulike retter på.
– Like greit å teste litt av hvert med en gang, sier han.
Det er godt med besøk på restauranten, og den kvinnelige servitøren, som var på plass umiddelbart ved vårt bord, er raskt rundt og serverer drikke og forklarer hva de ulike rettene inneholder.
– Jeg har lyst på pekingsuppa, og det er vel kylling i den, spør jeg og får bekreftet at her finner jeg blant annet kyllingkraft og chilli.
– Litt annen smak enn jeg har vært vant til tidligere, faktisk litt mindre hot, men den fungerer godt, sier jeg, og fullfører en dugelig porsjon.
Persson, som har testet de ulike middagsrettene, har nesten bare godord å si.
– Først og fremst er risen akkurat som den skal være. Ikke overkokt, og varm. Grønnsakene er fine, men nordisk kokt, ikke så sprø som enkelte kinarestauranter serverer dem. Alt jeg spiste smakte kjempegodt. Det eneste som er å trekke er at noe av maten var litt for kald. Så igjen flisespikkeri, sier han.
Jeg har forsøkt både sushi og vårruller, og synes sistnevnte var riktig så gode. Men sushien fikk ikke min kjærlighet.
– Dette smaker for mye hav for min del, sier jeg, og føler meg litt slem. Kanskje jeg ikke skulle ha smakt pekingsuppa først, for den er såpass markant at den stjeler showet.
– Jeg synes sushien er veldig god med innslag av wasabi. Jo dette fungerer, mener Persson.
Det er ikke innslag av and eller lam på buffeten, men kjøtt av kylling, svin og okse.
– Jeg kan godt takle noen sterke retter med litt sting. Jeg er veldig glad i lam, så jeg håper å finne noe sånt på buffeten ei anna helg, sier jeg.
– Jeg tror vi må tilbake og smake a la carte-menyen, for dette lover godt. Jeg tar med madammen, hun er også glad i asiatisk mat, sier Persson.
Tekst og foto: Lars Reidar Persson (Coldfeet Media) og Hege Sæthre Lind