5 C
Brønnøysund
søndag, oktober 17, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNyhetsbildeNyhetsbildet i uke 6

Nyhetsbildet i uke 6

-

Omforming og nærsykehus er kanskje nye begrep i den store sykehusdebatten som pågår i vår region. På styreseminar i Helgelandssykehuset fikk distriktsmedisinske sentre delt sine erfaringer med å gi desentraliserte spesialisthelsetjenester, skriver Helgelands Blad. De refererer kommuneoverlege fra Hallingdal, Øyvind Lappegard, som ikke ønsker å bruke begrepet desentralisert sykehus om det omfattende tilbudet de har til sine pasienter, og der han mener omforming av sykehustilbud er mer riktig begrep enn nedlegging av sykehustilbud.
Og i Brønnøysunds Avis kan vi lese at Brønnøy kommune og Helgelandssykehuset har inngått en distriktsmedisinsk senter-avtale. Det tas sikte på byggestart høsten 2019.

Det blir en del endringer i Widerøes flyavganger i vår region fra 1. april, melder Helgelands Blad. Brønnøysund og Mosjøen får beholde en avgang på lørdager, mens Sandnessjøen, ved flyplassen Stokka, mister sitt lørdagstilbud. Stokka får samtidig en forbedring i sitt tilbud, blant annet på ukedagene da formiddagsfly går direkte til Værnes, altså uten mellomlanding i Brønnøysund.
Widerøe står fritt til å gjøre disse endringene, så lenge de følger konsesjonens krav om visst antall seter i løpet av året.

Sandnessjøen er i disse dager i den spesielle situasjonen at de kan stå uten åpne hotell i byen etter konkurs, men Helgelands Blad opplyser at det har vært drift helt ut uka. Avisen melder at det er flere interessenter som står klare for å kjøpe «Syv Søstre-eiendommen», som skal ha en gjeld på 180 millioner kroner. Det er Helgeland Sparebank som nå eier hotelleiendommen, og de ønsker seg en god prosess for å få solgt til nye drivere.

Sjøsiden senter i Mosjøen får i følge Helgelendingen en etterlengtet utbygging. Eierne av senteret sier til avisen at Sjøsiden står foran en betydelig utvidelse og modernisering, og planen er oppstart i løpet av 2019. De ønsker ikke å presentere konkrete planer nå, for de jobber med økonomisk gjennomgang og utelukker ikke bygging av leiligheter i tilknytning til senteret.

Samme avis har med en invitasjon fra Træna, der det fra 14. – 17. februar arrangeres vinterfestivalen; Ta Træna med Storm. Her blir samfunnsinnovasjon og stedsutvikling belyst og programmet inneholder en rekke opplevelser innen musikk, kunst og smak. For de som kjøper seg en billett gis det mulighet til øyhopping, delta på badepub, yoga eller kaffekurs på Træna Kaffebrenneri.

Vi avslutter denne ukes gjennomgang med det som av mange vil betraktes som reklame for et renovert hotell i Trondheim, for Namdalsavisa gikk i forkant av morsdagen ut og lovet SPA-opphold til en heldig mamma som fikk sitt navn sendt inn. Flere hundre valgte å tipse om mammaer som fortjente litt fin egentid. Riktig hyggelig måtte det være for damen som vant, for hun fikk beskjeden i sitt første barns dåpsselskap.

Tekst: Arne Sæthre