Hvorfor går Brønnøyrussen21 med underklærne ytterst? Hvorfor sover de i lavvo i lærerens hage, og hvorfor skal de hoppe fra stupetårnet i Svarthopen nå, midt på vinteren?

Svaret er : Krafttak mot kreft. I år samler Brønnøyrussen inn penger til enda et knakende godt formål, og ligger i skarp konkurranse med de andre videregående skolene i Nordland.
– Vi leder i alle fall på Sandnessjøen! sier styremedlem og aksjonsleder Kristin Mosling og festsjef med mer.  Kristin Strande Lamøy fra årets russestyre.
– Den annerledes situasjonen vi nå opplever gjør at det ikke er så enkelt å samle inn penger. Bøssebæring er blitt en umulighet på grunn av smittefaren, forklarer de to.

Innsamlingsmetoden i år går rett og slett ut på å gjøre så mange og bemerkelsesverdige utfordringer og stunts at det utløser giverglede i form av Vipps og direkte overføringer til Kreftforeningens konto. Bedrifter og institusjoner er oppfordret til å delta. Blant bidragsyterne er blant annet TTS, og flere ligger nok i startgropa.
– Folk er jevnt over svært sjenerøse og bidrar. Flere bedrifter har riktignok sagt at de dessverre ikke har økonomi til å bidra, slik situasjonene er nå, og det har vi sjølsagt stor forståelse for. Vi lager derfor utfordringer til aktiviteter, og disse blir lagt ut på Facebook-sida vår og på Instagram, hvor det også er lenke til å gi bidrag, sier Kristin Mosling og Kristin Strande Lamøy.

På BrønnøyRussens instagram finner du bilder fra utfordringer, lenke og Vipps-informasjon i anledning kreftaksjonen.

Og de nevner i fleng: Spontankonsert har de holdt, de har hatt utlodning i samarbeid med en herværende kafe, de har spjåket seg ut med underklærne ytterst, det skal soves i lavvo og dessuten er det den planlagte stupinga i iskalde Svarthopen. De har gitt de mannlige lærene undervisning om prostatakreft. Og det er sikkert enda flere aktiviteter på gang.
– Vi har ei målsetting på 100 000 kroner, og skal være fornøyd om vi når 50 000 innen aksjonen er over 14. mars. Akkurat nå er vi i ferd med å runde 30 000, sier de.

De har egentlig forpliktet seg til at når den summen vel og vakkert er passert, skal de hoppe fra stupetårnet i Svarthopen. Akkurat når de nevner dette stuntet, grøsser de litt.
– Oppslutninga blant russen er bra, synes vi, sjøl om dette går hardt ut over russestyret. Badinga tar vi oss av! Medgir de, snart klare til å overnatte i lavvo i hagen til en av lærerne.

Ønsker du å bidra til Brønnøyrussens innsamling?
VIPPS til 471006
eller du kan følge denne lenken:

Bidra i kampen mot kreft sammen med Brønnøyrussen

Instagram: @bronnoyrussen2021

Kreftformer som få overlever

I år, som i fjor og året før, går pengene som samles inn under Krafttak mot kreft til forskning på kreftformer som få overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

I dag overlever tre av fire nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft, bukspyttkjertelkreft, hjernekreft og spiserørskreft er blant disse. Under to av ti overlever disse kreftformene.

Tekst og foto: Torstein Finnbakk  – torstein.finnbakk@midtinorge.no – 90982968

Vil du bidra? Fra venstre er festsjef Kristin Strande Lamøy og styremedlem og aksjonsleder Kristin Mosling i Brønnøyrussen21.