Med 30 minutters lunsjpause er det ikke alltid mulig å rekke å spise lunsj «på byen», så vi har sikret at vi har en time sammen for å teste lunsjtilbudet på Koffein i Brønnøysund. Og hvordan gikk det?

Selvsagt er det umulig for medarbeiderne på spisesteder å håndtere en stor flokk kunder helt på samme tid.
– Men det er da det er lurt å ha en del ferdigpåsmurt, og det har de jammen her, sier kokk Janne Lise Åsvang.

Hun kikker på lefser, eller wraps, med salat og kylling og hun vurderer en grov bagett som også er dresset opp med en kyllingmiks.
– Jeg tok en uformell test på jobb før vi gikk ut, og spurte hva folk forbinder med lunsj. Svaret var at den gjerne må koste under 100-lappen, den må mette bra, smake godt og kunne inntas på 15 minutter. Hm, lurer på om det var en glad røyker som sa det om kvarteret, sier jeg med god kjennskap til at de som vil nyte en sigarett i dag ofte må rusle et stykke for å finne røykehjørnet.

Vi er enige om lunsjvalget denne dagen, for på spørsmål sier vennlig betjening at flere av lunsjvariantene kan varmes, men det som kanskje metter best er en bagett med biff fulgt av salat.
– Se der er en ledig vindusplass, sier kokken Åsvang. Finner en god sofa å sitte på, og så er maten der.
– Men i all verden. Det gikk unna, sier kokken og tar en smak på bagett med biff og bernaise. Hun prøver salaten, som består av isbergsalat, paprika og mais.
– Dette var godt, og vil de kjøre enda freshere salat finnes det restaurantutgaver med lollosalat med mer, sier hun.

Jeg prøver en bit, en til og enda en.
– Bernaise ville ikke fungert for meg på kald mat, men her fungerer det fint, mener jeg og synes det smaker ekstra godt med bitene av rød løk og ost.
– Jeg sliter litt med det fine brødet. Ville hatt en grov utgave, men godt er det, gjentar Åsvang.
– Brødet er lett sprøtt, det fungerer godt, mener jeg og tar en slurk isvann til.
– Ja, i sum er dette kjapp, god og prismessig grei lunsj, mener kokken, for lunsjrettene spenner fra 50 til 100-lappen.

En barnefamilie kommer inn. Praten går lett og ledig. Vi vinker takk til betjeningen og returnerer til dagens sysler.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Janne Lise Åsvang er kokk og vår faste mattester i midtinorge.no