Bytte bort til bedre – hva ender Henning opp med?

0
775

Henning Pleym Olsen fra Brønnøysund smiler bredt når vi spør om hva målet er for bytteaksjonen som pågår i seks måneder.
– Gjenbruk! Å bruke ting på nytt! Blant ting kastet på søpla fant jeg et par VR-briller og byttet til meg noe bedre – og bedre – og bedre, sier han.

Midtinorge.no vil følge den driftige unge karen som har planlagt byttehandler i et halvt år. Høsten 2021 dro han på den lokale gjenvinningsstasjonen SHMIL og spurte om det fantes noe brukbart blant søppel. Han skulle få til svar det er mye fint som kastes.
– Ja, det tok ikke lange stunden før jeg kunne dra hjem med noe som var søppel for noen, men som var en kjempefin ting for meg: Jeg fikk med meg hjem et par VR-briller som var helt i orden, sier han.

Han ble glad for å finne noe som kunne brukes – helt fine VR-briller. Foto: Privat

VR-brillene ble lagt ut på sosiale medier med et ønske om å bytte. Han skulle raskt få respons.
Hva han fikk byttet til kan du se på denne videoen her, som er filmet av pappa Ole Christian Olsen, som selvsagt bistår den unge mannen.
– Ja, det er litt administrasjon med i dette, og ikke minst: Det er en del kjøring for å bytte saker, det skjer ikke nødvendigvis i nærområdet. Men dette er skikkelig gøy og det er spennende å se hva Henning ender opp med, en gang våren 2022, sier han.

Inspirasjonen kom fra nettopp sosiale medier, der Henning og pappa Ole så en binders bli byttet til noe bedre, så til noe bedre, helt til at den iherdige bytteren satt igjen med et hus.
– Det er ikke mitt mål å få et hus. Jeg drømmer om å bytte til meg en bil. Det hadde vært skikkelig tøft, sier Henning Pleym Olsen.

For målet er gjenbruk og nytt bruk, men selvsagt har Henning Pleym Olsen en drøm om å oppnå noe.
– Jeg hadde veldig gjerne fått til å bytte meg til en bil. Det hadde vært stas. Men enn så lenge er det kjempeartig å se hva som er mulig å bytte til, sier han.
Og hvordan det går? Følg med! Dette blir spennende!

Tekst: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534
Foto: Privat

Henning Pleym Olsen fra Brønnøysund fant disse flotte VR-brillene på det lokale avfallsmottaket. – De ble fort byttet inn i noe bedre. Se videoen for å finne ut hva det var!