19 C
Brønnøysund
tirsdag, juni 28, 2022
spot_img
HjemArtiklerFinner førjulsløsning i små rom

Finner førjulsløsning i små rom

-

Hildurs Urterarium i Brønnøy har rukket å gjennomføre høstens lutefisklag for 230 personer  – før vi alle må følge nye coronarestriksjoner.
– Noen velger å avbestille de store julebordene, men små grupper kolleger, venner og familie bestiller i for å sitte i lag i små rom, sier daglig leder Aina Solbakken.

Det er travelt på Hildurs Uterarium, slik det har vært siden nordmenn begynte å reise i Norge i sommer. Den lille familiebedriften med restaurant, overnatting og konferansefasiliteter følger, som alle andre serveringssteder, fortløpende smittevernregler.
– I kveld har vi syvretters middag og vi er så heldige å ha seks ulike rom folk kan sitte i, sånn at folk kan være i lag i sin lille gruppe, slik det anbefales i dag. Vi prøver å tenke nytt når noe skjer, vi har åpent for bedrifter å kjøpe julelunsj her på dagtid, et juletreff kan også funke uten alkohol, sier hun.

For reglene er fortsatt slik at det er mulig for en restaurant å servere 50 gjester, men samtidig bes vi alle fra sentralt hold om å holde oss i lag med folk vi kjenner, da er selv en tur på restaurant «utenfor».
– Vi har de seneste dagene fått avbestillinger på noen av de store julebordene, og det er trist, for vi ville klare å gjennomføre disse etter reglene vi har hatt siden i sommer. Og vi klarer å overholde smittevernsreglene på julebuffet, for vi sørger for spriting, holde avstand og forventer at folk har ansvar for egen og andres sikkerhet, sier Solbakken.

Hun serverer fat med kamskjell badet i syrlig, søt og lett krydret kraft, og tar like etterpå, per telefon, imot en bestilling til et lite lag.
–  Vi har tradisjonen tro kjørt fem kvelder med lutefisklag, med – som alltid- smaking av tre akevitter. På grunn av covid 19 kunne vi ikke kjøre de vanlige foredragene ved Norske Akevitters Venner, men vi laget intern prøvesmaking på bordene, der de skrev ned sine favoritter, diskuterte og så ut til å ha det kjekt. Det gjør oss glade, for vi driver med dette for å gi en opplevelse, noe ekstra i hverdagen, smiler Solbakken.

At folk synes det er kjekt å være litt ekstra sosiale frem mot jul er uten tvil juletradisjon, men vi alle må igjen gjøre innsats for å sikre at vi ikke blir syke og smitter andre, selv i et område som per nå har ingen eller liten smitte.
– Vi kommer til å kjøre adventskafeen, slik vi alltid gjør, i år fra lørdag 21. november til søndag 14. desember. Igjen er vi glade for å ha en rekke ulike rom folk kan sette seg i, vi prøver å skjerme hver kohort. Vi hadde så å si fulle hus når det gjelder julebord, men etter avbestillinger har vi nå bra med kapasitet for de som har lyst til å være i lag i små grupper og spise julemat. Vi gjør vårt beste i situasjonen som er, og håper at vi igjen skal få bukt med smitten i Norge, sier Solbakken.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Daglig leder Aina Solbakken på Hildurs Urterarium klargjør på et av rommene de har servering i. – Vi følger smittevernreglene og håper at folk tar ansvar og passer på hverandre i denne tiden, sier hun.