17 C
Brønnøysund
tirsdag, juni 18, 2024

Fristelser i Hjertebua

 – Oi, se her. Nå fikk jeg noe godt til kaffen. Den skal jeg nyte utendørs, sa Oddbjørn Larsen, som var en av mange som stakk innom Hjertebua gårdsbutikk ved sesongåpning påsken 2023.

Vi er på Syltern gård i Brønnøy, der driver av Hjertebua; Ann-Kristin Johansen igjen har fylt den lille gårdsbutikken med alt fra kjøkkengerad til ulike typer småskalaproduserte varer.

Mange kortreiste varer er å se i Hjertebua. Fra venstre er Ann-Kristin Johnsen og Inger Eid.

Noe til kaffen

Men tilbake til Oddbjørn Larsen, som hadde funnet bakevarer besøkende gjerne måtte forsyne seg av til kaffe og saft som var satt frem.
– Da vi dro hit fikk jeg forståelsen av at ho e bor i lag med bare skulle ha noe småtteri, men da ho hentet seg en kurv til å ha varer i, skjønte jeg at det bare var å gå ut og slappe av med en kopp kaffe, lo Larsen, og gikk i vårsola som var særlig fin denne dagen.

Oddbjørn Larsen og de andre besøkende på Hjertebua gårdsbutikk ble tilbud både drikke og bakevarer. – Ai, ai, se her, sa han.
Påskepynt og påskegodt, og så veldig mye annet.

Vårstemning

Vi ser noen beundre kunst til salgs på veggene, andre vet nøyaktig hva de skal ha og går i kjøleskapet og henter seg hjortekjøtt for en bedre middag i påsken. For om vi hører kjente vårlyder fra sauene ute bak veggen, er vi også på en hjortefarm. Vi møter på driver på gården; Jøran Johansen, som kan bekrefte at hjortekjøttet går unna.
– Innimellom blir etterspørselen så stor at vi ikke klarer å produsere nok, men i dag er det å velge mellom sier han.

Dekorative bokser med lys var noe vi aldri hadde sett før, og disse er laget lokalt av Inger Eid.

Noe nytt laget lokalt

Ei dame tar ned en vare vi ikke har sett før: En pyntegjenstand med lys vi tror må ha reist lang vei for å komme til Brønnøy.
– Nei, det der er laget lokalt; min trofaste medhjelper Inger Eid står bak dem, sier Ann-Kristin Johansen, og vi spør Eid hvor hun har hentet inspirasjonen.
– Det er nok på internettet, sier hun og viser noen flere med kunstmotiver vi kjenner igjen. Køen er ennå lang, så Eid går tilbake og hjelper nok en kunde som har handlet påskegule kopper.
– Vi har åpent bare en dag i påsken, og vil som før ha åpent her innimellom. Vi når folk via Facebook, forklarer Ann-Kristin Johansen og ønsker velkommen tilbake.

Ute er det pyntet til påske og lyden av blid prat høres.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste