Matfestivalen var to dagers attraktivitet da Brønnøysund feiret 100 år i helga. Vi tok en liten fototur innom.
Sjef for festivalen, Ivar Laukholm, var selvsagt å møte da den andre Matfestivalen ble arrangert.
Vi var innom både fredag og lørdag, og selv om det var mye regn første dag var det blide utstillere som tilbød oss å delta i smakstester.
På den fine solskinnsdagen lørdag fikk mange besøkende testet kortreist mat. Det var 19 utstillere fra steder som Nærøysund, Tana, Vega, Forvik, Trøndelag og Lofoten.
Utstillerne hadde med seg alt fra møsbrømslefse til fjellsnaps. Vi hadde gleden av å møte en utstiller som nylig ble kåret til Norges mester i street food for 2022. En annen utstiller hadde funnet en unik metode for å røke laks. Vi møtte også en ungdomsbedrift fra Brønnøysund videregående skole som hadde laget rognebærgelé. De var svært ivrige etter å høre tilbakemeldinger på produktet sitt.
Tekst og foto: Yilmaz Dag og Olav T. Søla – post@midtinorge.no