4 C
Brønnøysund
lørdag, oktober 16, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemArtikler- I Brønnøysund har dere vært flinke!

– I Brønnøysund har dere vært flinke!

-

Blendende, blussende vårsol og blikkstille vær er med oss fra Frøkenosen, Svarthopen og helt sør på Klubben i Brønnøysund.
– Vent litt, jeg skal bare legge inn en post på turappen, sier Sissel Marit Aag.

Sissel Marit Aag er en av mange besøkende i Brønnøysund som bruker turområdene nær sentrum av byen.

Som medarbeider i Widerøe og med fast base i Bodø, benytter hun stopp på steder i hele Norge til turer. Gjerne høyt på fjelltopper, men også på flatlandet.
– Det er utrolig flott at det finnes turløyper så sentrumsnært i Brønnøysund. Dere har vært flinke. I dag hadde jeg ikke rukket noe fjelltur, men dette blir helt perfekt, sier hun og sjekker mobilen sin.
Vi går på områder som blant annet Brønnøysund idrettslag har lagt ned mye arbeid i med tilrettelegging og oppgradering, og der også privatpersoner og bedrifter har bidratt i stort monn.

Svarthopen i Brønnøysund.

På appen på mobilen har Sissel Marit Aag en turkart-app kalt Norgeskart friluftsliv, der Statskog og Friluftrådenes landsforbund står bak tilbud med kart, turforslag og oversikt over tilrettelagte friluftsområder.
– Her på TellTur.no, som er en elektronisk turregistrering, kan jeg se at vi kan finne fire poster i området. Det skal gå greit å finne disse. Innimellom kjøres konkurranser, og det er artig sier hun, og lar seg igjen begeistre over tilrettelagte stier i omgivelser som endelig er skikkelig preget av våren.

Endelig sol og vår

En liten stopp gjøres på den lille brua sør i Svarthopen. Der vi innimellom kan se folk stå med ei fiskestang og prøve lykken.
– Under innflyginga til Brønnøysund ser vi det flotte området. Husene står omtrent i fjæresteinene. Vakkert!
Og her er det et ganske annet klima enn Bodø. Så stille og varmt tror jeg neppe vi får disse dagene, sier hun.

Vi har tilbakelagt noen kilometer og kan snart se Torghatten mot sør.
– Jeg har stoppet her i en årrekke, men ikke vært klar over dette flotte turområdet. Her er det kjekt å ha med en app med veibeskrivelser, turlengde, hvor vanskelig turen er og høyde. Utrolig greit. Jeg går gjerne fjelltopper og henter mer poeng enn på korte turer, og så deltar jeg i andre poenggivende trimturer. Det er skikkelig kjekt. For akkurat nå konkurrerer jeg med mannen min, og han har kommet nært innpå. I dag får jeg et lite forsprang igjen, ler hun.

Turområdet Klubben

En mann med hund passerer, hilser høflig, to joggere passerer og en roliggående dame smiler bredt i det hun passerer. Bergsildren lyser lilla fra fjellsprekker og en havfugl lager lyder vi tolker må være begeistret, kanskje yr?
– Det å samle poeng gir inspirasjon til å komme seg ut. Det er godt, både i høyden og på flatmark, sier Aag.

Hun sender etterpå en snap; «Det ble 11,6 kilometer i dag. Fin turdag! Skikkelig fin»

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – midtinorge.no – 958 07 534

– Oi, akkurat her har jeg aldri vært før. Så flott at det var lagt inn på appen, sier Sissel Marit Aag.