13 C
Brønnøysund
torsdag, juli 25, 2024

Kul, rullende, bedrift og hjem

Opprinnelig var den tøffe bilen et distraksjonsprosjekt, men i dag har Sanna Laksholm fra Vega hatt mye nytte av designet, gjenkjennelseseffekten og ikke minst den praktiske plassen i den gamle Fiaten – som faktisk inneholder elementer fra Munch-museet.
– Jeg driver bedrift, og får faktisk promotering via bilen!

Sanna Laksholm fra Vega har en unik bil, med friske farger på eksteriøret og smarte løsninger innendørs. Her kan vi ikke se soveplassen…

Bilen, som akkurat denne dagen står på en parkeringsplass midt på Vega, er fargefrisk og fin, heter Dethleffs fra fabrikken, men kalles Ditleif av eieren.
– Det er jo en fin fornorsking av navnet! Jeg kjøpte bilen etter et brudd med kjæreste, som et distraksjonsprosjekt. Da ble den malt i fine farger og fikset opp inni. Jeg jobber som tømrer, så det er jeg selv som har  renovert bilen, fikset tapet og annet, men jeg har ikke samme greie på motorer, så den har da vært inne på verksted for å bli i beste stand, forklarer hun.

…men like over førersetet er nedfellbar seng. – Den må festes godt. Vil ikke at den skal falle ned under kjøring, ler hun.

Rullende hjem

Vi kikker inn i bilen, som kan kalles for en camper, for her er det nedfellbar seng og mulighet for å sove godt.
– Jeg bodde to år i Oslo og brukte bilen som hjem. Da var jeg på byggeplasser, der den godt kunne være parkert og da var bomuligheten like i nærheten. I tillegg var jeg trener for et ungdomslag som spilte innebandy, så da sto bilen gjerne utenfor idrettshaller. Om ungdommene var på turneer og overnattet inne, gikk jeg ut i bilen og la meg. Kjempepraktisk, sier hun.

Litt humor er å finne på veggene.

Oppdrag i Oslo og tur nordover

Tapetet i bilen er skikkelig fin, det er tøffe små bilder på veggene og noe hun har med seg fra det nye Munch-museet.
– Ja, noen fordeler skulle jeg jo ha for å ha bygget om utstilling der: Dette er rester fra et gulvteppe, det ble gjenbrukt i bilen, sier hun og klapper på en kant som ser grønn og fin ut.
– Jo, det ble greit inni her, og på tur til Lofoten i fjor var vi tre stykker som bodde i bilen. Det er bra med plass, sier Sanna Laksholm.

Gulvteppe har blitt til setetrekk. – Materialene er rester fra Munch-museet, sier hun.

Mange oppdrag

Da hun kom hjem til Vega var det folk som spurte om hun ikke trengte promotering, for å få fortalt om at hun er tømrer og kan ta oppdrag.
– Bilen holder som promotering, for alle gjenkjenner den og da har det blitt prat om hva jeg driver med, og folk tar kontakt.

Flott utsikt har Sanna Laksholm også ute på oppdrag. Her fra oppdrag 5. juni. Foto: Privat

Jeg har fått så mange oppdrag, at jeg kjører på og jobber her i alle fall til august. Etter det hadde jeg tenkt å dra til Spania, men kanskje jeg blir her lengre. Det er kjekt å jobbe for seg selv og ha full frihet, synes hun.

Snart triller hun og Ditleif ut fra parkeringsplassen – til nytt oppdrag.

Tekst og foto: Hege Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Related Articles

- Annonse -spot_img

Siste