14 C
Brønnøysund
lørdag, august 13, 2022
spot_img
HjemNæringslivNye kremmere på Dragereiret

Nye kremmere på Dragereiret

-

Pernille og Gabriel Drågen Pedersen var noen av de som handlet med varer på Dragereieret i Brønnøy søndag 19. september. Så mange besøkte høstmarkedet at kakebitene, syltetøyglassene og saker fra bagasjeromloppis forsvant som troll for solen.

Dragen hveste og ungene lo.

Nå var det lite troll å skue på høstmarkedet, men dragen hveste til innimellom, sånn at uforberedte skvatt til og ungene hvinte fornøyde midt mellom der folk satt utendørs og nøt kaffe, kaker og kjøttsuppe med flatt brød attåt.
– Vi har laget fuglematen selv, med hjelp av mamma. Det var litt arbeid, så du kan godt kjøpe noen av disse, sa Gabriel Drågen Pedersen på sju år.
– Ja, det er første gang vi sitter her og selger sånn, bekreftet Pernille Drågen Pedersen, som hadde med seg både pappa og mamma, som også hadde noen varer til salgs.
– De lærer å tjene penger, sånn at de kan spare og kjøpe noe de har lyst på, sa mamma Linn-Kamilla Drågen, og solgte et par flotte strikkesokker til ei som hadde oppdaget at klesskapet var tomt for varmt på føttene.

Gry O. Mathisen hadde med seg både strikk og flotte saker.

Like bortenfor sto Gry O. Mathiesen, også med hjemmeskapt, men også med gamle, flotte saker til salgs.
– Hva jeg skal ha for det fatet, nja, sa hun grunnende til potensiell kjøper, som også kikket på fine glass, noen blå fat og en litt nyere tekopp i høstlig stil.
– Jeg bruker innimellom å selge litt fra ei samling på kjøp og salg, men i dag inviterte Kristin Fjellsøy til bagasjeloppis, så det var fint å ta turen hit, sa hun.

Birgit Aune var på handel søndag. – Vi støtter gjerne opp lokalt, sa hun.

Ei av de mange som smilte etter et nyttig kjøp var Birgit Aune fra Brønnøysund, som hadde vært og kikket og handlet der Kaffebrenneriet Forvik, Stavsmarken og Småbruker’n hadde sine boder.
– Klart vi tok turen hit i dag. Det er så godt å kunne støtte opp om lokale varer, sa hun.

Inne i kafeen var driver av Dragereiret; Kristin Fjellsøy travelt opptatt med å servere kunder. Kakebordet måtte suppleres og mer kaffe brygges, for innimellom var køen lang, men det varte aldri lenge.  Pappa Ola Jørn Tilrem slo av en prat og forklarte at det nye bygget ved siden av – en utescene kalt Ragnarrock, skal komme til god bruk.
– Ja, pappa sto blant annet bak snekringen av kafeen her også, og nå gjør han klar for at vi skal kunne ha konserter her. Festival blir det forhåpentligvis neste sommer, sa driver Fjellsøy, før nye kunder kom til.
– Åh, heimebakt, var å høre ved kakebordet.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Kristin Fjellsøy står bak Dragereiret og høstmarkedet som trakk horder av folk 19. september.