5 C
Brønnøysund
søndag, oktober 17, 2021
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
Helgelandsguiden
HjemNyhetsbildeNyhetsbildet i uke 10

Nyhetsbildet i uke 10

-

Det har vært vinterferie i nord, noe avisspaltene bærer preg av, for det er færre kommunale nyhetssaker, men flere gode næringslivsreportasjer å finne i mediebildet denne uken. Blant annet har vi i Helgelands Blad lest om Vidar Skagen, som er daglig leder i Norske Vandrerhjem.
Han har sammen med reiselivsaktører besøkt vårt distrikt, blant annet Lovund. På turen fikk de besøke havbruksnæringen, se det flotte hotellet på Lovund, og i tillegg ble et ønske oppfylt. » De to som var med fra Brasil hadde aldri sett nordlys før og lurte på om de fikk se det. Jeg sa at det hadde jeg bestilt, og jammen ble det nordlys. Det var en stor opplevelse for dem» forteller Skagen til avisa.
Verdien av slike reiseaktørbesøkt for vår landsdel er svært stor og alle som tar i mot gjester som deler sine opplevelser gjør en viktig jobb for turistnæringen og lokalt næringsliv!

Fra samme avis henter vi den svært positive nyheten om stor produksjon hos Aker Solutions Sandnessjøen. Her er for tiden 75 medarbeidere i sving med å bygge seks enorme havbunnsrammer for Equinor, som skal til Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Til sammen skal åtte slike bunnrammer bygges, flyttes og sammenstilles, før de testes med annet utstyr. Prosjektene som er i gang vil gi stor beskjeftigelse i storhallen på Strendene frem til sommeren 2020.

Flere medier, blant dem Helgelendingen, skriver at Nord-Norges største selskap blir enda større, og de snakker om Torghatten ASA som har base i Brønnøysund. Avisen har hentet ut foreløpige regnskapstall for transportkonsernet, og der finner de hyggelige tall; resultat før skatt i 2018 øker med 120 millioner kroner til 681 millioner kroner og er tidenes beste. Totalt var omsetningen mer enn 10 milliarder kroner. Konsernsjef Brynjar Forbergskog forventer å passere 11 milliarder kroner i omsetning i år.

Vi henter nok en nyhet fra Helgelendingen, der det meldes at Grane er kommunen i Nordland med prosentvis størst befolkningsvekst. 30 nye innbyggere ga statusen og ordfører Bjørn Ivar Lamo trekker frem fødselsoverskudd, tilflytting, bolystprosjekt med trivselstiltak innen kultur og sport i kombinasjon med næringsliv som går godt, som årsaker. Norgesvinduet har høy sysselsetting og det er faktisk problemer med å skaffe nok boliger til de som vil bo i den aktive innlandskommunen.
Kommunen som prosentvis mister flest innbyggere er Hattfjelldal.

I Brønnøysunds Avis finner vi gladnyheten at Sømna kommune får ny brannstasjon på bedre tilpasset område.
Årsaken til dette er at dagens brannstasjon ikke er tilpasset krav fra Arbeidstilsynet og er for nær skole og stadion i kommunesenteret Vik. Den nye brannstasjonen skal flyttes til Vik industriområde, som skal opparbeides også for ny næring.

Like gledelig er det at Kolvereid skal få ny sportshall. Denne kalles Nærøysund Arena, skal få utvidete fasiliteter i hall og bassengavdeling og har en prislapp på 189 millioner kroner, skriver Ytringen.

Tekst: Arne Sæthre