Don´t Be Negative heter Marte Stormyr Kristiansens foto-forretning. Snart skal hun portrettere ildsjeler i nærmiljøet. Men før det har hun hendene fulle med store og små foto-oppdrag.

Firmaet Don´t Be Negative starta hun i 2018. Den første tida hadde hun lokaler heime, men ved nyttårstider  flytta hun inn i egne lokaler i Meierisenteret i Brønnøysund.
–  Da var mengden av oppdrag blitt så stor at kjelleren ble for trang for meg, sier hun.

I Brønnøysund by finner du en fotoforretning; Marte Stormyr Kristiansen har mange og varierte oppdrag, og ønsker etter hektisk sommersesong å portrettere de som gjør noe ekstra for andre.

Marte har journalistutdannelse fra Brisbane i Australia, hvor foto var et viktig fag. Men ut over det er hun sjøllært i faget, en jobb som springer ut av en genuin interesse hun alltid har hatt for foto.
– Jeg har alltid drevet med fotografering, og vært fascinert av den historia som ligger bak et bilde og gjøre at øyeblikk kan oppleves på nytt.

Don´t Be Negative er den eneste fotoforretningen i Brønnøysund. I lokalene sine har Marte Stormyr Kristiansen innreda et fullt utstyrt fotostudio. Tilbudet hennes favner over et vidt spekter: Passbilder, bryllupsfotografering, nyfødtfoto, barn, familier, konfirmanter, bedrifter, skolefoto, oppdrag i forbindelse med boligsalg og avfotografering og restaurering av bilder.

I tillegg til foto har Don’t Be Negative også et eget printverksted. Her har hun investert i storformat fotoskriver, en fotolab-skriver, samt utstyr for å skjære passepartout og montere og ramme inn bilder. Det betyr at vi kan produserer alt fra passfoto og opptil 111 cm brede bilder selv.
Som sjølstendig næringsdrivende i dette faget har det gått veldig bra hittil. Koronaen har gjort ting vanskeligere. Som fotograf er en ofte avhengige av å jobbe tett på, og smittevernreglene er ei utfordring.  Men vi er alle i samme situasjon, så det går nok bra, sier hun.

Etter hvert kan det bli utvidelser av enperson-firmaet med flere ansatte innen produksjon. Hun er svært fornøyd med de lyse og trivelige lokalene i Meieribygget, hvor hun er omgitt av andre som driver enpersons-virksomheter.
– Slik jeg jobber, blir det en god blanding av innendørs- og utefotografering. I denne jobben får du møte folk helt fra de er nyfødte til de er godt voksne, sier hun.

Positive portretter                Nå starter høysesongen for fotografer, men når sommeren er over, planlegger Marte et nytt prosjekt:
– Jeg er på jakt etter mennesker som har gjort noe spesielt for lokalsamfunnet, de som gjør noe for andre på det stedet de bor. Jeg ønsker å lage portretter av slike folk, og vil gjerne ha innspill fra brønnøyværingene om aktuelle kandidater, sier Marte Kristiansen.

Tekst: Torstein Finnbakk – torstein.finnbakk@midtinorge.no – 90982968

Marte Stormyr Kristiansen tok utdannelsen sin i Australia, og kom hjem til Brønnøysund der hun startet egen bedrift.