– Nå har du lovet meg lunsj på et sted som er både stille og stilig, hvor er det vi skal? spør fotograf Lars Reidar Persson.
– Vi møtes i Schrøder Stue, restauranten til Thon hotell Brønnøysund, sier jeg.
Han nikker når vi møtes.
– Jo, du har rett. Her er det behagelig rolig. Et interiør som er lyst og trivelig mikset med varme farger. Hyggelig betjening som tok imot oss med en gang, og forklarte at det for tiden er liten lunsjmeny.
– Bare de har suppe er jeg fornøyd, sier jeg, og får bekreftet at husets fiskesuppe står på menyen.
– Jeg går for salat med scampi, sier Persson.
Vi har utsikt mot den lille kystbyen vår, og prater som vanlig om de seneste matopplevelsene vi har hatt. Vi blir ikke enig om taffelmusikken i bakgrunnen fungerer godt, men synes begge at beliggenheten er helt fantastisk. Gåavstand til det meste herfra og enkelt å møtes her for et lite måltid, eller på ettermiddag og kveldstid en treretters. En kikk på nettsidene viste at de har lunsjåpent et par timer på hverdager, middagsservering fem timer fra ettermiddag til kveld, men det står faktisk at de har stengt på søndager.
– Her, vær så god. Fiskesuppe til deg, sier en vennlig røst.
– Oi, det var en solid tallerken suppe, sier Persson, som får sin salat foran seg.
– Dette er visuelt fantastisk. Lurer på om det smaker like godt, sier han.
Jeg får bekreftet at fiskesuppa er laget på skikkelig fiskekraft.
– Det står en svær kjele på kjøkkenet og koker kraft, så vi kan garantere at det er gode råvarer som brukes her, sier servitøren.
Jeg smaker på biter av lett sprø grønnsaker, scampi og biter av torsk og laks.
– Å, du godeste, sier jeg. Jeg finner ikke en eneste ting å trekke på!
– Må du det da? spør Persson.
Han har fått en salat med ulike typer grønne blader, rød løk, paprika, cherrytomater, tørket tomat og agurk.
– De stekte scampiene er helt perfekte. De er frest helt riktig tid på panna og smaker nydelig. Det gjorde seg med noe annet enn biter av kylling eller skinke. Dette ble litt mer eksklusivt og smakfullt, sier han og finner en eneste ting han kunne ønske seg.
– Skal jeg pirke litt ville jeg ha laget en litt lettere dressing, med for eksempel creme fraiche i stedet for majones, men dette balanserer godt. Og det lette urtesmøret fungerer til den ristede loffen, sier han.
Vi er enige om at det er rart at det er så stille. Vi er eneste gjester på dette tidspunktet.
– Det er en litt hemmelig spiseplass i Brønnøysund, for det står ikke noen store skilt ute som beskriver at du får mat med særpreg her, sier jeg, og avslutter den aldeles gode matopplevelsen.
– Neste gang blir det middag. Det står på menyen at signaturretten er grillet tørrfisk, men lammeskanken ser også spennende ut, sier jeg!
Tekst og foto: Lars Reidar Persson/Cold Feet Media og Hege Sæthre Lind