Selfiecruise i sommersol – sistnevnte kan ikke garanteres!

0
528

Årets nyhet på ferieattraksjonen ved Torghatten i Brønnøy er båtturer der du kan ta selfier med røff, tøff og vakker bakgrunn; les fjell, fyr og Hurtigruten.
– Og på strandrestauranten kjører vi på med seksretters og chef fra Stureplan, sier Per Kåre Hatten, som vil klarte å få en prat med i sommersol.

Navnet på det billedskjønne feriemålet ved det kjente fjellet med katedralstort hull er Torghatten Camping og Strandrestaurant. Her har styreleder Per Kåre Hatten overlatt rollen som daglig leder til datter Kamilla Pettersen Hatten.
–  Kamilla har fri i dag, men du skal få møte Andree Wickström, vår nestkommanderende i sommer, sier han og går inn for å møte noen av de mange som skal parkere bobilen for natta.

Wickström er en blidspent og talefør kar og har vært i restaurantbransjen i 18 år, med lang fartstid som driftssjef på Stureplan i Stockholm. For den uinnvidde er Stureplan det svenske trendmekkaet i bransjen.
– Å det er fantastisk atmosfære her på Torghatten. Beliggenheten! Naturen! Havet!
Vi, jeg og min samboer, var her og jobbet sommeren for fire år siden, og grunnen til at vi kommer tilbake er selvsagt todelt. Vi tjener gode kroner på å jobbe døgnet rundt her noen uker, men samtidig ville vi hoppe på reisen igjen, for det Per Kåre har fått til her er helt fantastisk. En skikkelig restaurant ved en campingplass langt opp mot nord. Dette er så langt fra Stureplan det går an å komme, roser han.

Per Kåre Hatten er tilbake fra resepsjonen og svarer på harde fakta om feriemålet som startet som en campingplass, for telt og campingvogner i 1988, men som i dag har seks leiligheter, fem hytter og hele 250 nummererte plasser for bobiler.
– Det døgnet vi hadde flest gjester her i 2018 var det faktisk 1955 personer her, totalt var det rundt 16 000. Det er vi selvsagt fornøyde med, men vi prøver å effektivisere litt i år i forhold til i fjor. Da var vi tolv medarbeidere. I år prøver vi å få det til å gå rundt med ti stykker, sier han.
At utviklingen har vært stor på 31 år bekrefter den mangeårige driveren, som underveis har testet ut mye, og beholdt det han kjenner fungerer.
– Det er helt andre krav i dag. Vi må ha internett og vi må ha et tilbud som er utenom det vanlige. Der er vi selvsagt heldige som har Torghatten like ved, sier han.

Ved en 40 meter lang flytekai ligger en 34 fot lang Riviera 925 som er godkjent for radiostasjon, har flåte og overlevelsesdrakter, og som brukes til noe såpass familievennlig som selfiecruise.
– Folk kan få tatt bilde av seg foran Torghatten, der Hurtigruten vender i bakgrunnen. Andre fine steder er strender eller fyr. Vi har med testturer kjørt ut åtte ganger, og får gode tilbakemeldinger, sier Hatten og snur seg smilende når Hurtigruten faktisk passerer under intervjuet. Det er såpass mye nordlig vind at det kjennes småskummelt å gå ut på flytekaia, men med litt ustøhet går det fint.
– En av de artigste turene vendte Hurtigruten sånn at passasjerene som var ute og fotograferte oppdaget oss i båt. Det ble mye hui og rop, og god stemning. Våre passasjerer synes også det er stas at vi kaller opp Hurtigruten over VHF for å høre om vår posisjon er ok i forhold til skipet, sier Hatten.

Hvorfor han etter mer enn tre tiår fortsatt jobber innen dette serviceyrket beskriver Hatten ved en miks av gründergener, ønske om utvikling og en liten dæsj galskap. Noe svenske Wickström umiddelbart responderer på.
– Ja, haha, litt galenskap er bra, sier han og nikker når Hatten forklarer at de hadde 1300 spisegjester i fjor, og håper på like mange i år.
– Det er virkelig kjærlighet på en tallerken vi serverer her, sier svensken og svarer på spørsmål;
Om folk ikke heller vil ha kebab og pommet frittes servert her? Men det er de jo trøtte på lenge før de kommer hit! Her er maten fersk og frisk. Per Kåre drar gjerne selv ut og fanger fisken. Og det som er skapt her finnes ikke noe annet sted. Helt magisk, sier svensken og går inn for å ta i mot flere bobilturister.
– Klart det er utfordringer med å drive i denne bransjen og vi har endelig hatt utfordringer opp gjennom årene, men gleden ved å utvikle noe, å skape noe, tenke på detaljer, kunne se at ting fungerer gir mening for meg. Jeg trives her, sier han.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre

Utsikten fra Strandrestauranten er både hav og campingplass.