Diakon Gry Netland-Ebbesen lar hendene gli over instrumentet som lager en klokkeklar lyd. Fem pludrende babyer stopper og lytter. En av dem kaster sågar tyggeleken for å få hendene fri. Så blir det sang. Og godlyder fra de minste.

Denne gangen er fem guttebabyer og fem mødre på det som Brønnøy menighet kaller «trille-tralle-treff» og som arrangeres onsdager på Kefas like ved Brønnøy kirke.
– Det er kjempeartig å være her. Småflaut å synge, men en veldig fin måte å sosialisere barnet mitt på, sier Kari Wågan, som har med seg lille Oskar.

Han kikker bort på navnebror Oscar som er med mamma Marthe Nilsen.
– Coronaen stoppet babysangen ei stund, så vi har gått glipp av noen runder, så det var fint at det kom i gang igjen, for å være sosial og møte andre barn er fint for Oscar, sier Nilsen, som har to gutter fra før.

Diakon Gry Netland-Ebbesen

Vi sitter ved dekkete bord, for her er det mulig å kjøpe en enkel lunsj, eller hit kan man ta med seg matpakken.
– Si ifra hvis dere skal ha noe å drikke, jeg må servere etter coronareglene, forklarer Netland-Ebbesen, som har drevet med denne typen omsorgsarbeid siden 2008 og fra høsten 2011 i Brønnøysund.
– Frelsesarmeen hadde babysang i Brønnøysund i ti år før dette. Da de sluttet var vi så heldige å få overta en del utstyr, sier diakonen.

At det denne gangen bare er mødre, er nokså lik normalen, selv om fedre og andre knyttet til barnet kan være med den lille på sang.
– En artig opplevelse vi hadde her var nettopp en pappa som så skiltet om babysang utenfor her, og som plutselig banket på vinduet. Han viste seg å være dansk, supersosial og en humørspreder som inkluderte alle på fornøyelig vis, sier Netland-Ebbesen.
– Ja, han husker jeg faktisk. Det var en blid kar det, sier Janne Lise Åsvang Karlsen, som forklarer at lille Peder Andreas sov godt før de kom inn. Han er tydelig klar for både sang og å vinke til de andre, for han har fått øye på Ravn som sitter på fanget til mamma Barbora Kvietkova.

Julie Moe synes det er fint å komme på denne typen treff, for å møte andre i samme livssituasjon; å ha en liten som skal tas vare på døgnet rundt.
– Det ville vært fint med enda flere aktiviteter her, som babysvømming, sier hun og løfter opp lille Jesper, som i likhet med de andre babyene er blid og rolig.
– Målet vårt er å skape en trivelig møteplass for små og store, – og selve babysangen er en del av vår trosopplæring rettet mot familier med de aller minste barna. Før var man gjerne del av storfamilien og kjente kanskje ikke samme behovet for å møte andre, sier Netland-Ebbesen.
Før toner igjen høres.

Onsdag 24. juni er siste treff før sommerferien, så er det babysang igjen, trolig 19. august.

Tekst og foto: Hege Celine Sæthre – hege@midtinorge.no – 958 07 534

Babysang gir tydelig glede til de små. Her fra samling i Brønnøysund, der du store deler av året kan ta med baby på treff.