I helga og frem mot juler det mange stemningsopplevelser i vente for den som bor i eller besøker vårt distrikt (se oversikt på Hva skjer), og enkelte håper allerede nå at  Julebyen som opptrådte på Kred første helg i desember, skal synge inn jula neste år også.

For maken til oppbud av folk på stedet som ligger midt i Storgata i Brønnøysund har vi ikke sett ofte.   
– Dette har jeg gledet meg til et helt år, sa en dame, og stilte seg i en kø, fikk kjøpt billett og gikk inn i et lokale som etter hvert hadde julekul på veggene.

Midtinorge.no  ord med frontfigurene i bandet som samles årlig for anledningen jul.
– Vi starter å øve i september, vi øver, vi drikker gløgg, spiser pepperkaker, julegodteri og tenner lys. Vi har skikkelig stemning for å komme i rett humør, sier Vegard Benjaminsen.
– Vi kommer ikke i julestemning før denne konserten er ferdig, men da er det også skikkelig jul for oss, tilføyer Steffen Franco Hollup, som du 8. og 9.desember kan se som onkel Per i Putti Plutti Pott på samfunnshuset i Brønnøysund.

De har med seg Ole Bjørn Nygård Berg, Sindre Lefstad Kvam, Susanne Larsen, Allan Reitan, Are Bendiksen, Katarina Helen Strand og Thomas Iversen på konserten som ble arrangert for fjerde gang.
– Om vi synes det er artig at så mange kommer? Ja, vi husker ennå godt første gang for fire år siden. Da var det syv betalende. Vi var flere folk på scenen, ler Benjaminsen, som legger til at de også har opptrådt på Vega i år, noe de også satte stor pris på, for også der var tilbakemeldingene gode.

 Vi spør Benjaminsen om hva han synes høydepunktet i konserten er, og får til svar at det er når SteffenFranco Hollup synger O Holy Night.
– Hva mitt høydepunkt er? Jeg er veldig glad i låta Fairytale of New York, sier Franco Hollup.
– Hehe, du synger godt på den også, sier Benjaminsen, som du ellers kan høre som vokalist i det lokale bandet Fata Morgana.  

 En tydelig glad Kred-eier, Stein Brekk går forbi, og bandet går på scenen. Vi rekker å få et par ord med en dame på tur inn i lokalet.
– Om jeg ser frem til konserten? Dette er jul! Dette er det beste. Stemmene til Vegard og Steffen er magiske… julemagiske, sier hun.

Tekst: Hege Sæthre Lind – Foto: Raymond A. Hagen